over mij

Yvonne (1973) geeft privé les en duo les in de studio in Amsterdam Rivierenbuurt en groepslessen online.

Yvonne heeft elf jaar ervaring met basi Pilates en zeven jaar met lesgeven. Zij heeft geleerd van vooraanstaande Pilates trainers. De afgelopen jaren heeft ze zich daarnaast o.a. meer verdiept in Feldenkrais, Qi Gong, Tai chi, pijn en trauma. Ook heeft zij kennis van filosofie, psychologie, diverse culturen, kunst en film.

In een eerdere fase van haar leven heeft zij zich bezig gehouden om de Duitse taal te promoten en te onderwijzen, als filmhistoricus gewerkt en met kinderen en ouderen gewerkt ten behoeve van hun geestelijk en lichamelijk welzijn.

De focus van haar lesgeven is op mind – body – energie en het doel is intuïtieve verdieping. Met aandacht, in rust en met geduld.

Ze kijkt naar jou als één geheel en helpt je om gezonder te zijn en te bewegen!

Wat klanten zeggen:

Mae Daalder (één jaar privé lessen):

Ik ben Mae, 17 jaar. Ik ben begonnen met Pilates omdat ik een scoliose heb en Pilates een hele goede manier is om onder andere je rugspieren te versterken en zo verdere verschuiving van de ruggengraat te voorkomen. Wat ik gaandeweg heb geleerd bij Pilates is dat het niet alleen om spieren kweken gaat maar om het kijken naar de balans in je lichaam en het versterken van diepliggende spieren die je op het eerste gezicht niet ziet maar heel belangrijk zijn voor een goede houding en om lekker in je vel te zitten. Ik heb geleerd bewust naar mijn lichaam te kijken en dit bewustzijn is voor mij een gewoonte geworden in het dagelijks leven: recht op je stoel zitten, je voeten netjes naast elkaar zetten of je ademhaling gebruiken als bron van kracht, allemaal voorbeelden van hoe je Pilates toe kunt passen. Bij Pilates kijk je naar wat goed voor jou en jouw lichaam werkt en daarom kan ik het aan iedereen aanraden. Vooral als je jong bent kun je de lichaamsadviezen goed gebruiken om later in het leven nog net zo lenig en in balans te zijn als eerst.

Frederique de Jong (ruim twee jaar op les):

Pilates is een goede manier om spieren te kweken en te werken aan een krachtige houding. Yvonne maakt je tijdens haar lessen bewust van je lichaam en geeft op een fijne manier les. Na een ‘live’ intake volg ik Yvonne’s lessen sinds april 2020 digitaal. Zo mis ik nooit een les, waar ik me ook bevind.

Inka Heckeler (half jaar les):

Yvonne’s Pilates lessons are a fantastic way to relax body and mind. The instructions are clear so you can fully understand the purpose of each exercise. It’s also a lot of fun. I just wish I could attend the lessons more regularly.

Kristina Hörschläger (zes weken privé les online)

Yvonne hat online meiner 90-jährigen Mutter Pilates gegeben. Yvonne kann sich sehr gut auf alte Menschen einstellen, sowohl physisch als auch was das Tempo angeht. Sie erklärt mit einfachen, klaren Worten was zu tun ist. Sie ist gleichzeitig freundlich und motivierend und hilft einem auf die Sprünge. Dabei ist es ihr wichtig körperliche Grenzen zu erspüren, aber niemals zu überschreiten. Meine Mutter hat gestrahlt wie ein kleines Mädchen im Ballettunterricht und sich sehr wohl gefühlt! Ein absolutes GO für jeden, der sich selbst etwas Wohltuendes gönnen will.

Janine Lacroix (half jaar les):

Yvonne gives great Pilates lessons and is looking after every participant in order to improve their Pilates skills. Her lessons are fun, relaxing and empowering mind and body. Nice Pilates experience and pleasant atmosphere!