yvonne strech zijkant

Wat is Pilates?

Pilates is een bewegingsmethode die reeds 100 jaar bestaat. Uitgevonden door Joseph Hubertus Pilates (1883 – 1967) die is geboren in Duitsland en overleden in de VS. 

Joseph Pilates heeft dansers, sporters en acteurs en anderen geholpen om op een effectieve manier te herstellen van blessures en pijn en om beter te presteren. En ook om te voorkomen dat mensen last kregen van hun lichaam. Dat doen Pilates trainers nog steeds: Ieder mens en lichaam individueel helpen de Pilates oefeningen te doen. Pilates geeft je een langdurig impuls om weer vrij, soepel en vol vitaliteit te bewegen.

If your spine is inflexibly stiff at 30, you are old. If it is completely flexible at 60, you are young.” Joseph Pilates

De moderne mens lijdt onder veel kwalen die komen door onder andere overspannen spieren, stijve gewrichten en blokkades. Overbelasting en ook onderbelasting van lichaam en geest. Disbalans is het gevolg. Pilates helpt de balans langdurig te herstellen door ongezonde patronen te doorbreken. En door gezonde patronen aan te leren. Dit is een geleidelijk proces, zonder stress en prestatiedruk, stap voor stap.

Waarom modern Pilates?

De scholen die modern Pilates onderwijzen laten zich constant inspireren door de nieuwste wetenschappelijke inzichten en modernde zienswijzen over het menselijk lichaam. En ook door methodes die net zo veilige bewegingtechnieken gebruiken. Denk aan fysiotherapie, Mensendieck, Feldenkrais of qi gong. De nadruk ligt op het therapeutische aspekt, ter preventie en voor herstel van onder andere blessures, chronische pijn en burn-out.

Modern Pilates is een holistisch full body bewegingsmethode. Je doet oefeningen om je diepe spieren weer terug te vinden. Door te stretchen hydrateert je fascia en voel je je weer soepel. Door bewust te ademen kalmeert je zenuwstelsel. Door meer aandacht voor je sensaties van je lichaam herstel je de balans tussen de spiergroepen. Dit alles maakt je in het dagelijkse leven mobieler en krachtiger.

yvonne stretch 1 been

Beoefenaars hebben deze doelen:

  • gezondere houding 
  • betere ademhaling en bloedcirculatie
  • betere spieren, meer kracht 
  • minder spanning en pijn in spieren, pezen of gewrichten
  • gezonde en soepele bewegingspatronen in je dagelijkse leven 
  • betere prestaties in sport en martial arts
  • beter voelen in je lichaam, meer vitaliteit
  • meer focus en rust in je mind
  • herstellen van uitputting, burn-out, pijn, blessures

Waarom Rise Stronger Pilates?

Yvonne heeft na haar academische opleiding en werk als filmhistoricus een gedegen en langdurige opeiding Pilates voor de mat en de apparaten gedaan bij BASI Pilates in de VS. Zij heeft haar hele leven gekeken naar mensen en hun gedrag. Elke dag opnieuw raakt ze gefascineert door het menselijk lichaam en raakt nooit uitgekeken op menselijke bewegingen.

Door haar werk met kinderen en ouderen en haar diepgaande ervaringen met mensen van diverse achtergronden heeft ze een open houding en een luisterend oor naar haar cliënten.

“Ik heb door de jaren heen een persoonlijke stijl van lesgeven ontwikkeld. En ik help je om van waar je nu bent te komen naar waar je heen wilt.”

Rise Stronger Pilates
yvonne strech apparaat

Yvonne wil jou de kern van de methode aanleren door heel preciese aanwijzingen te geven. Je oefent technieken op een mat of een Pilates apparaat en past het vervolgens toe op bijvoorbeeld je bureaustoel, in de auto, op de fiets of tijdens het koken.

Het begint bij je bewuste en diepe ademhaling. Door je aandacht te richten op je ademhaling komt je zenuwstelsel tot rust. Alleen een gezond zenuwstelsel en een geconcentreerde geest kunnen je diepere spieren aansturen. Elke oefening begint steeds met het vinden van een stabiele houding van waaruit je een krachtige beweging kunt maken. 

Rise Stronger Pilates nodigt je uit in een veilige en rustige en mooie ruimte voor privé les en duo les. Yvonne maakt een les programma gebaseerd op jouw individuele behoeften en wensen. Daarbij maakt zij ook gebruik van inzichten van fysiotherapeuten, methodes als Feldenkrais, qi gong, tai chi en trauma therapeuten en therapeuten die chronische pijn patienten behandelen.

 

Iedereen is welkom. In welke fase van je leven of in welke staat je lichaam zich ook bevindt.

yvonne in studio staand

Neem contact op voor een gratis kennismaking van 20 minuten. Dit kan online of in de studio in de Rivierenbuurt. 

Mail naar yvonne@risestronger.nl voor een afspraak.

Pilates is een bewegingsmethode die reeds 100 jaar bestaat. Uitgevonden door Joseph H. Pilates (1883 – 1967).

Pilates is een bewegingsmethode die reeds 100 jaar bestaat. Uitgevonden door Joseph H. Pilates (1883 – 1967).