TRAINER EN EERDERE KLANTEN

JPAAE1963

Yvonne (1973) geeft privé les en duo les in de studio in Amsterdam Rivierenbuurt en groepslessen online.

Yvonne heeft elf jaar ervaring met basi Pilates en zeven jaar met lesgeven. Zij heeft geleerd van vooraanstaande Pilates trainers. De afgelopen jaren heeft ze zich daarnaast o.a. meer verdiept in Feldenkrais, Qi Gong, Tai chi, pijn en trauma. Ook heeft zij kennis van filosofie, psychologie, diverse culturen, kunst en film.

In een eerdere fase van haar leven heeft zij zich bezig gehouden om de Duitse taal te promoten en te onderwijzen, als filmhistoricus gewerkt en met kinderen en ouderen gewerkt ten behoeve van hun geestelijk en lichamelijk welzijn.

De focus van haar lesgeven is op mind - body - energie en het doel is intuïtieve verdieping. Met aandacht, in rust en met geduld.

Ze kijkt naar jou als één geheel en helpt je om gezonder te zijn en te bewegen!

wat klanten zeggen:

Danny Dinsbach (half jaar les):
Rijks-erkend leraar Aikido (5 e Dan Aikikai)

Rijks-erkend leraar Pencak Silat (Panglipur Amsterdam)

Na meer dan 60 jaar intensief sporten verwachtte ik niet meer iets uitdagends te beleven op het gebied van bewegen zonder de bijkomende blessures. Wat ik bijzonder vind aan de Pilates van Yvonne is de aandacht op bijna microniveau voor de spierspanning bij het aanzetten van spiergroepen. Het voelt als een reset van ingeslepen bewegingspatronen met een vitaal gevoel als fijne bijkomstigheid. Tot nu toe nog geen blessures bij het fitnessen en badmintonnen. Voor iedereen aan te bevelen bij een gezonde levensstijl.

Danny calf raises chair
Rise Stronger Pilates

Frederique de Jong (ruim twee jaar les):

Pilates is een goede manier om spieren te kweken en te werken aan een krachtige houding. Yvonne maakt je tijdens haar lessen bewust van je lichaam en geeft op een fijne manier les. Na een ‘live’ intake volg ik Yvonne’s lessen sinds april 2020 digitaal. Zo mis ik nooit een les, waar ik me ook bevind.

Inka Heckeler (half jaar les):

De Pilateslessen van Yvonne zijn een fantastische manier om lichaam en geest te ontspannen. De instructies zijn duidelijk, zodat ik het doel van elke oefening goed begrijp. Het is ook erg leuk. Ik wou dat ik de lessen vaker kon bijwonen.

yvonne stretch 2 benen recht
irmi

Kristina Hörschläger (zes weken privé les online)

Yvonne gaf online Pilates les aan mijn 90-jarige moeder. Yvonne past zich heel goed aan het tempo en lichaam van oude mensen aan. Ze legt in eenvoudige, duidelijke bewoordingen uit wat er moet gebeuren. Ze is vriendelijk en motiverend tegelijk en helpt je goed op weg. Het is belangrijk voor haar dat de klant zijn fysieke grenzen leert aanvoelen en deze niet te overschrijden. Mijn moeder straalde als een klein meisje in de balletles en voelde zich erg op haar gemak! Een absolute must voor iedereen die zichzelf wil trakteren op iets heilzaams.

Janine Lacroix (half jaar les):

Yvonne geeft geweldige Pilates lessen. Zij zorgt ervoor dat iedere deelnemer zich op zijn gemak voelt en zich verder ontwikkelt. Tijdens de les heerst er een hele prettige sfeer en na de les voel ik me altijd heerlijk. Haar Pilates lessen zijn leuk en versterken lichaam en geest.

Rise Stronger Pilates
brons beeld staand_fliped

Mae Daalder (één jaar privé lessen):

Ik ben Mae, 17 jaar. Ik ben begonnen met Pilates omdat ik een scoliose heb en Pilates een hele goede manier is om onder andere je rugspieren te versterken en zo verdere verschuiving van de ruggengraat te voorkomen. Wat ik gaandeweg heb geleerd bij Pilates is dat het niet alleen om spieren kweken gaat maar om het kijken naar de balans in je lichaam en het versterken van diepliggende spieren die je op het eerste gezicht niet ziet maar heel belangrijk zijn voor een goede houding en om lekker in je vel te zitten. Ik heb geleerd bewust naar mijn lichaam te kijken en dit bewustzijn is voor mij een gewoonte geworden in het dagelijks leven: recht op je stoel zitten, je voeten netjes naast elkaar zetten of je ademhaling gebruiken als bron van kracht, allemaal voorbeelden van hoe je Pilates toe kunt passen. Bij Pilates kijk je naar wat goed voor jou en jouw lichaam werkt en daarom kan ik het aan iedereen aanraden. Vooral als je jong bent kun je de lichaamsadviezen goed gebruiken om later in het leven nog net zo lenig en in balans te zijn als eerst.

Karin van Hoof (ruim 5 jaar op les)

Na de les voel ik me altijd heerlijk soepel. Mijn hele lijf is dan lekker los. Yvonnes instructies zijn helder en precies. Daardoor weet je waar het in een oefening om gaat en kun je er buiten de les zelf ook mee aan de slag. Tegelijk komt ze steeds weer met iets nieuws. Zo blijf je ontwikkelen en verdiepen.